Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT |
Søg
Samdrift Tønder - Sammen om sundhed
ForsidepilByggeri

Byggeri

Nyt kommunalt korttidscenter på Sygehus Sønderjylland Tønder

Hovedidéen i Samdrift Tønder er, at et fysisk fællesskab skal støtte op et tættere fagligt fællesskab, samt et nyt opgavefællesskab. Delprojekt 2 handler om samdrift mellem den kommunale akutfunktion og Medicinsk Daghospital og som et centralt led i dette delprojekt, flyttes Korttidscenter Syd (for nuværende beliggende ved Leos Plejecenter i Tønder) ind på sygehusmatriklen i Tønder.

Ombygningen af lokalerne til det nye korttidscenter forventes at være færdig i 4. kvartal 2019, og Tønder Kommune forventer at ibrugtage de nye lokaler i starten af 2020.

Ombygningen er budgetteret til 8,660 mio kr. og finansieres delvist af statslige puljemidler som udgør 5,145 mio kr. - restbeløbet på 3,515 mio kr. finansieres via prioriteringspuljen, anlæg, i Region Syddanmark. Da bygningerne ejes af Region Syddanmark, afdrages restbeløbet af Tønder Kommune som et tillæg til lejen over en periode på 15 år.

I alt skal der ombygges 1.200 m². Kapaciteten på det nye korttidscenter vil modsvare den man allerede har på Korttidscenter Syd på Leos Allé i dag. Det betyder, at det nye korttidscenter ligeledes vil rumme 11 enkeltmandsstuer – alle med eget bad og toilet, og alle stuer forsynes med loftlifte.

Ligeledes vil der blive etableret spisekøkken og træningsfaciliteter, hvor kommunens rehabiliterings-terapeuter kan træne og genoptræne med borgerne på korttidscenteret.

På denne side kan du holde dig opdateret med hensyn til fysisk etablering af kommunalt korttidscenter på Sygehus Sønderjylland Tønder.

 

 

 

 


Siden er sidst opdateret 20-12-2018Samdrift Tønder - Sammen om sundhed